CHRISTOS SA LOCUIASCA IN INIMILE VOASTRE PRIN CREDINTA!

Spread the love

CHRISTOS SA LOCUIASCA IN INIMILE VOASTRE PRIN CREDINTA!
Efeseni 3:17
„aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă…
Acest text poate fi considerat ca definiția viziunii oricărui creștin. E ca un verdict, ca o concluzie. Împreună cu alte texte, de ex. ”…când va lua Christos chip în voi…” sau ”…a găsit cu cale să descopere în mine pe Fiul Său…” ne conturează această viziune ca o aspirație, ca o țintă de urmărit.
Christos nu intră în inima noastră asemenea unei mașini într-un garaj, ca să poată tot ieși și tot intra, ci El se naște și crește asemenea unui copil, a unei făpturi noi, dar pe seama răstignirii și condamnării celei vechi.
Locuirea Lui în inimă nu este o stare extatică care poate fi accesată ca și cu un click și apoi părăsită, ci fiind ”prin credință”, iar credința fiind o atitudine de încredere față de promisiuni, față de cuvinte, locuirea în inimă are de-a face cu creșterea noastră în cunoștință și har, cu locuirea din belșug a Cuvântului Său în noi, cu umplerea cu cuvintele Lui. Lucrarea Duhului nu este de a creea o stare extatică, o exaltare religioasă, ci aceea de a ne smeri inimile spre ascultarea Cuvântului, de a ne întoarce gândurile de la semeția celor pământești spre gloria ascunsă și smerită a celor cerești(a stării de hrănire cu cuvinte), de a ne umple mintea cu bogățiile promisiunilor care ne transformă în asemănarea chipului său, ne fac părtași firii divine. Transformarea spre chipul Lui se face prin umplere cu Cuvântul Lui, cuvântul Harului Său, al îndurării Sale arătate după recunoașterea de către noi a stării complete de faliment și a după renunțarea la ”cei zece mii”, după armistițiu…
sursa http://vesteabuna.wordpress.com/2011/03/01/cristos-sa-locuiasca-in-inimile-voastre-prin-credinta/

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.