Retine 100 de plante si alimente sanatoase si importanta lor!

Spread the love

   Dragii mei sa ne ocupam putin si de sanatatea noastra 🙂

1.Prima „planta” sanatoasa e BIBLIA ,cartea vietii

Daca ai sanatate ai de toate 🙂

 Sanatatea spirituala e mai importanta ca toate ca ea iti da intelepciune si te invata sa pretuiesti sanatatea fizica

 dar daca o ai doar pe cea fizica la ce iti foloseste  ?  caci cu o moarte toti suntem datori deci

 pretuieste Cuvantul Domnului care te invata cum sa te pregatesti pentru vesnicie si apoi ai grija si de sanatatea ta pamanteasca care te ajuta pentru o vreme apoi vei ramane cu ce ai ales caci omul este suma alegerilor sale ….

2. Agar – este un gel extras dintr-o algă sub formă de pulbere.

Ajuns în organism, absoarbe lichidele şi îşi măreşte volumul, captând grăsimile şi zaharurile.

 Nu e digerat de organism, ci eliminat cu tot cu grăsimi şi zaharuri. Cantitatea optimă este de 3 g pe zi. Se poate folosi la supe şi sosuri.

 3. Alge marine – conţin multe fibre.

 4. Ananas – conţine enzime care dizolvă grăsimile.

 5. Anason – degresează organismul.

 6. Andive – au calorii negative, stimulează secreţia biliară.

 7. Anghinare – diuretic, scade colesterolul.

 8. Ardei iute – intensifică metabolismul.

9. Avocado– are proteine vegetale, uşor digerabile.

10. Broccoli – are calorii negative.

11. Busuioc – degresează organismul, are calorii negative.

 12. Caise – laxative, ajută digestia.

13. Cardamonul – este un condiment tradiţional arab numit şi “hell”. Câteva seminţe luate înainte de masă cu 10 minute, stimulează digestia, iar puse în cafea neutralizează toxicitatea ei.

14. Carne de curcan – are puţine calorii şi puţine grăsimi.

 15. Cartofi – se consumă fără grăsimi şi doar cu alte legume.

 16. Castane – ard grăsimile.

 17. Castravete – are calorii negative, elimină toxinele.

 18. Căpşuni – elimină toxinele din organism, au calorii negative.

 19. Ceapă – degresează organismul, are calorii negative.

 20. Chimen – reglează secreţia de enzime.

21. Cicoare – stimulează digestia.

22. Cimbru – degresează organismul.

23. Cireşe – sunt depurative.

24. Coacaze negre – reechilibrează metabolismul.

25. Coada-calului – măreşte procesele de eliminare a toxinelor

 26. Conopida – are calorii negative.

 27. Coriandru – reduce balonarea.

 28. Cresonul – se poate consuma ca salată, suc, supă sau pentru condimentarea cărnii şi a legumelor. Are efect antibiotic fără a afecta flora stomacală, întăreşte sistemul imunitar, e un bun diuretic şi detoxifiant şi ajută la eliminarea grăsimii.

Ceaiul e bun şi contra tusei. Atenţie, planta uscată îşi pierde puterile curative!

 29. Cuişoare – au calorii negative.

30. Dafinul – are marea proprietate de a dizolva şi elimina grăsimile, iar pentru asta nu trebuie consumat în cantităţi mari, câteva frunze puse în mâncare sunt suficiente, însă trebuie folosite frecvent pentru ca efectul să fie vizibil.

 31. Dovlecel – are calorii negative.

 32. Fasole pătată – este purgativă.

 33. Fasole verde – are calorii negative.

 34. Ghimbir – intensifică metabolismul.

 35. Ginseng – elimină toxinele.

 36. Graham – are multe fibre.

 37. Grapefruit – contine enzime care dizolvă grăsimile.

38. Gulie – reglează nivelul glucozei.

 39. Hrean – degresează organismul.

40. Kiwi – este puternic antioxidant.

 41. Lămâie – degresează organismul, are calorii negative.

 42. Lemn dulce – stimulează ficatul şi secreţia vezicii biliare şi îmbunătăţeşte digestia. Se foloseşte rădăcina şi se consumă ca ceai, infuzie: 2 linguriţe la o cană. Se bea după masă. Atenţie, măreşte fertilitatea, iar consumul pe o perioadă mai mare de câteva săptămâni poate duce la hipertensiune sau edeme!

 43. Izma – are efect răcoritor.

 44. Mandarine – reduce indigestia.

 45. Mango – are calorii negative

46. Măceşe – alungă oboseala.

47. Măcriş – este detoxifiant.

48. Mărar – degresează organismul, are calorii negative.

 49. Mei – are multe fibre.

 50. Mentă – are calorii negative, este diuretică.

 51. Mere – au calorii negative.

52. Miere – scade pofta de

 mâncare.

53. Migdale – scad colesterolul.

 54. Morcovi – au calorii negative.

 55. Mure – sunt laxative.

56. Muşeţel – uşurează digestia.

57. Napi – diuretic, purifică sângele.

58. Nectarine – au puţine calorii.

59. Oregano – intensifică funcţiile hepatice.

 60. Orez basmati – intensifică digestia, răcoritor.

61. Orez brun – intensifică digestia.

62. Orz – intensifică funcţiile hepatice.

63. Papaya – reglează glicemia.

64. Păducel – reduce aciditatea gastrică.

 65. Păpădia – intensifică arderile.

66. Păstârnac – este diuretic.

 67. Pătrunjel – are calorii negative, elimină grăsimea.

 68. Pepene roşu – este diuretic.

69. Peşte – reduce colesterolul, are grăsimi bune.

70. Piper – degresează organismul.

71. Portocale – au calorii negative.

 72. Ridichi – au calorii negative.

 73. Rodii – scad colesterolul.

74. Rosmarin – este diuretic.

75. Roşii – degresează organismul

76. Salata verde – stimulează metabolismul.

 77. Salvia – are calorii negative.

78. Schinduf – se consumă seminţele sau frunzele, pisate şi amestecate cu mâncare.

Ajută la digestie şi scade nivelul colesterolului. Sub formă de ceai: 2 linguriţe la o cană cu apă; are efect antitusiv şi laxativ, se bea călduţ după 3 ore de infuzare. 79. Scoici – reglează funcţia tiroidiană.

80. Scorţişoară – degresează organismul.

 81. Secară – grăbeşte digestia intestinală.

82. Seminţe de dovleac – au efect de purificator intestinal.

83. Seminţe de floarea-soarelui – au grăsimi bune, nu îngraşă.

84. Seminţe de in – drenează intestinul.

 85. Seminţe de susan – previn osteoporoza.

86. Sfecla – are calorii negative.

87. Şovârf – este tonic gastric.

88. Spanac – are calorii negative şi multe fibre.

89. Sparanghel – are calorii negative.

 90. Şofran – accelerează metabolismul.

 91. Tapioca – este un fel de făină obţinută din tuberculii maniocului, care ajută la scăderea colesterolului şi la reducerea stratului adipos.

92. Tarhon – dizolvă grăsimile.

 93. Tofu – conţine fibre.

 94. Ţelină – are calorii negative.

95. Urzica – e detoxifiantă şi laxativă

96. Usturoi – degresează organismul, are calorii negative.

97. Varză – este diuretică şi purgativă.

 98. Varză chinezească – are calorii negative, este foarte săţioasă.

 99. Varza de Bruxelles – are calorii negative.

100. Vinete – conţin multe fibre

Versetul zilei

Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire.Iov 22:21

Gandul zilei

Încredințează-ți pentru totdeauna, toate luptele în mâna Domnului căci doar așa te poți bucura de pacea Lui și nu te mai îngrijora de rezultate, provocându-ți noi lupte inutile!

Ioan Hapca

Nu uita

si de pagina blog-ului Insula Ekklesia pe facebook unde vei gasii de toate : pentru trup si pentru suflet Insula Ekklesia-un blog pentru tine(ri)

(PS. Facebook poate fi un pericol ca si televizorul,internetul,telefonul…

ORI IL STAPANESTI TU ,ORI EL PE TINE…Timpul este un dar minunat…INVESTESTE-L ! NU-L RISIPI!

Te poti abona GRATIS 😉 la postarile acestui blog sau (si ) sa le recomanzi si altora

Tin sa te anunt caci postarile principale contin meditatii zilnice de C.H.Spurgeon (deocamdata) iar pe langa acestea vei gasi

o diversitate

de mesaje,marturii,muzica crestina,meditativa(relax ) si clasica,

documentare,filme crestine,carti gratis de citit,maxime si cugetari,articole de sanatate,surprize,curiozitati,diverse….
Click
Aboneaza-te prin e-mail

Click RSS Feed

Click
Urmareste-ma pe Twitter

Stiu ca traim in secolul vitezei si multi se plang ca nu au timp dar totusi m-as bucura sa -mi lasi un gand,un indemn sau o recomandare 🙂

2 comentarii la „Retine 100 de plante si alimente sanatoase si importanta lor!”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.