Sanatatea noastra: 7 alimente importante ale toamnei

Spread the love

dovleac Dovleacul conţine fibre, dar şi vitamina A.

Acest din urmă element este unul extrem de important pentru stimularea producerii şi activităţii celulelor albe din sânge, contribuie la întărirea oaselor, dar şi a sănătăţii celulelor endoteliale, reglând totodată creşterea şi diviziunea celulelor.

Perele

sunt extrem de sănătoase, conţinând vitaminele A, C, K, B2, B3 şi B6, notează Fit Sugar.

În plus, aceste fructe delicioase sunt bogate în fibre şi te pot ajuta să previi apariţia cancerului de colon şi de sân.

Conopida

conţine fitonutrienţi care scad colesterolul, vitamina C, dar şi compuşi care micşorează riscul dezvoltării cancerului.

Merele de toamnă

sunt pline de antioxidanţi, dar şi de fibre şi sunt la fel de delicioase cosumate proaspete, cât şi savurate în plăcinte sau torturi. O parte extrem de valoroasă a acestui fruct este chiar coaja, bogată în flavonoide.

Cartofii dulci

sunt o sursă excelentă de potasiu, dar şi de vitamina A şi fier. În plus, conţin fibre şi betacaroten.

Varza de Bruxelles

conţine mai multă vitamina C decât portocalele, dar şi vitamina K, acid folic şi calciu, notează The Daily Green.

Strugurii

sunt o sursă bogată de potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu şi seleniu, dar şi de vitaminele A, C, B6 şi acid folic, notează Organic Facts.

Aceştia pot fi folosiţi în prevenirea şi tratarea constipaţiei, indigestiei, oboselii, astmului, problemelor la rinichi, bolilor cardiovasculare, ajută la scăderea nivelului colesterolului şi scad riscul apariţiei cancerului.
SURSA : Semnele timpului

http://www.traiestesanatos.vemma.eu/

banner-vemma
weekend binecuvantat

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.