Arca lui Noe reconstruita in timpuriile noastre!

Spread the love

  Arca lui Noe nu e o poveste ,e o realitate…Arca care este amintita in  Biblie urma să-i salveze pe Noe, familia şi animalele  de potop.(citeste cu atentie Genesa capitolele 6-9)

Arca contemporană este creaţia unui om de afaceri olandez protestant, care şi-a realizat visul vieţii: să construiască o replică exactă a Arcei lui Noe, informează AFP.

Lung de 150 m, vasul de lemn cu puntea acoperită a fost construit încetul cu încetul într-un mic şantier naval dezafectat de pe râul Merwede, la Dordrecht (sudul Olandei). Construcţia lui, începută în 2008, urmează să se termine până la sfârşitul anului.

“Vrem să vorbim oamenilor despre Dumnezeu”, spune Johan Huibers, 52 de ani: “Vrem să construim ceva ca să explicăm concret Biblia”, adaugă el.

Vasul, realizat de circa 50 de persoane, salariaţi sau voluntari, are exact dimensiunile Arcei din Vechiul Testament. “Lemnul de pin este din Suedia, apropiindu-se cel mai mult de +lemnul răşinos+ recomandat de Dumnezeu lui Noe”, arată Johan Huibers. În jur de 1.600 animale de plastic, în mărime naturală, importate din Filipine, vor fi îmbarcate la bordul vasului, care cântăreşte 3.000 tone.

“Muzeul Bibliei” urmează să-şi deschidă porţile până la sfârşitul anului.

Pa vas vor fi amenajate o copie a camerei în care dormea Noe, o sală de teatru, un restaurant şi săli de conferinţe care pot primi 1.500 persoane. O moară de piatră va măcina făină pentru a face “pâine biblică”. Pe pereţii calei vor fi fresce murale despre povestea Arcei şi alte pasaje din Vechiul Testament.

Ideea s-a născut în 1992, când Johan Huibers a avut un coşmar în care Olanda era înghiţită de Marea Nordului.

“A doua zi am cumpărat o carte despre Noe şi seara am citit-o împreună cu copiii: +Iată ce trebuie să facem+”, a spus el. A construit în 1992 o primă Arcă, de 70 m lungime, cu care a plimbat turişti pe canalele olandeze. Profitul realizat i-a permis să înceapă construirea actualei Arce.

El a trebuit totuşi să împrumute de la bancă 3 milioane de euro, a primit un împrumut de 500 euro pe an de la biserica din comună şi “o donaţie de 100 euro” de la mama lui, în vârstă de 93 de ani.

Johan Huibers se gândeşte să traverseze cu Arca Canalul Mânecii, remorcând-o apoi pe Tamisa, până la Londra, unde urmează să fie amarată în timpul Jocurilor Olimpice din 2012, “pentru a vorbi oamenilor despre Dumnezeu”. Arca a parcurs deja, fără probleme, distanţa până în portul Rotterdam (20 km).

http://www.financiarul.ro/

Comentarii

  1. MARCELA spune:

    Minunat ,minunate sunt creatiile lui Dumnezeu si implicit OMUL-creatia sublima !!! Este frumos cand esti pasionat de Cuvantul Domnului,mergi pe urmele lui si doresti sa retraiesti Biblia cuvant cu cuvant.Un om fara istorie este un om fara viitor ! Asa ca Domnul sa-i binecuvinteze pe toti copii lui care iubesc Cuvantul Sfant si-l tin aproape de inima lor ! o sora din Bacau-Romania

    1. Fii binecuvantata Marcela ! Multumesc… chiar pregatesc un video despre OMUL -CREATIA SUBLIMA….Te mai astept,eventual fa-ti un abonament sa primesti mereu tot ce e nou si frumos .Pe partea dreapta vei gasii instructiuniile.GBY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.