Cine conduce barca vietii tale ?! (meditatia zilei )

Spread the love

Welcome Comments Pictures

Tuturor ne este teamă şi este emoţia pe care o întâlnim cel mai des în vieţile noastre.

Ne este teamă că nu vom trece examenul, că nu avem suficienţi bani pentru nevoile noastre, că nu vom fi acceptaţi de cei din jur, ne este teamă să spunem ceva greşit, ne este teamă de animale, de înălţime, de spaţii închise etc.

Toate acestea le privim într-un mod negativ, dar ce putem spune despre frica de Domnul?

Începutul inţelepciunii este frica de Domnul”( Proverbe 9:10)

Ce înseamnă a-ţi fi frică de Domnul?

A-ţi fi frică să te apropii de El, gândindu-te că tu eşti păcătos şi El e Sfânt?

A-ţi fi frică să te apropii de El ştiind că tu eşti doar un om, eşti ţărână iar El e Dumnezeu, Împăratul?

Când citeşti în Biblie cum El i-a pedepsit pe cei care n-au ascultat de El, când vezi puterea Lui în tot ce ne înconjoară, în cutremure,tunete, tsunami si uragane,poate ai tendinţa să-ţi fie frică să te apropii de El, Îl priveşti cu teamă.

Dragostea nu inseamnă frică.

Nu poţi iubi dacă îţi este teamă.

Experienţa duhovnicească dovedeşte că una o anulează pe cealaltă.

Această frică este arma lui satan, el încearcă să ne facă să ne depărtăm de Domnul, să ne vedem mici si fără putere,dar nu într-un mod constructiv.

Este bine să vezi cât eşti de mic dar această discrepanţă între tine şi Dumnezeu nu trebuie să fie o prăpastie ci dimpotrivă, trebuie să te apropie mai mult de El, să vezi că depinzi de Persoana Sa.

Dar mai întâi trebuie să te faci mic, ca El să fie mare în viaţa ta.

Nu poţi să spui: ” Doamne, îţi dau viaţa mea…preia Tu controlul că eu nu mă descurc ” dar să vrei în acelaşi timp să conduci şi tu. Când nu-L vei lăsa pe El să-ţi conducă viaţa îţi va fi frică, fiindcă aşa ai fost obişnuit.

Ai experienţa furtunilor din trecut iar acum L-ai primit pe Domnul Isus în barca vietii tale , ştiind că nu te descurci la cârmă, dar parcă n-ai vrea să te aşezi pe locul din spate şi să-L laşi să te conducă.

Nu că ţi-ar fi frică, ai încredere în El, dar parcă ai vrea să ştii cât va ţine furtuna, cum vei ieşi din ea, care-i următoarea oprire, planifici în detaliu călătoria cu barca, aşteptând să ajungi la ţărm, în veşnicie.

Dacă ai putea, ai face şi o schiţă şi i-ai arăta Domnului Isus drumul pe care ţi-ar plăcea să mergi.

Toate acestea nu înseamnă decât îndoială, nerenunţare la eul personal, nesiguranţă, teamă, care îl supără pe Dumnezeu.

Şi te simţi deodată singur, plin de frică, în mijlocul furtunii.

“Dar cum e posibil?

Credeam că  Domnul Isus e în barca mea, că mă conduce şi nu mi va fi frică niciodată”

Frica paralizează, înăbuşă, taie orice speranţă, te face să te simţi slab, vulnerabil, inferior, disperat, pierdut pe când “dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă,nu se umflă de mândrie,

nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.”(1Corinteni 13:4-8)

La baza trecerii de la frică la dragoste se află indelunga răbdare în ascultarea de Domnul,

prin credinţă şi nădejde.

Dacă priveşti la furtunile din trecut, la furtunile din prezent şi la suferinţa implicită, nu reuşeşti decât să aduci furtunile şi în viitor, fiindu-ţi frică de ziua de mâine.

Însă “când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, şi nu ţi se umple faţa de ruşine” (Ps 34 :5)

Dacă iei din trecut doar lecţiile, nu şi suferinţa şi crezi că tot ce s a întâmplat este spre binele tău, nu vei mai cîrti şi nu vei mai fi nemulţumit

căci „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” ( Romani 8:28)

Să nu-ţi permiţi să baţi cu pumnul în piept şi să întrebi: “De ce,Doamne? “

Dumnezeu nu răspunde la astfel de întrebări, nu poţi pune înţelepciunea Lui la îndoială doar fiindcă eşti nemulţumit de metoda Lui de lucru din viata ta.

Întreabă-te mai degrabă:

“Ce pot învăţa de aici?”

Dacă nu ştii să îţi răspunzi singur, întreabă-L pe Domnul. Nu te aştepta să auzi o voce sau să-Ţi trimită un semn. Răspunsurile pe care le cauţi se găsesc în Cartea Sa.

“Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune şi neprihănire” (2 Timotei 3:16)

Când eşti tensionat, când lacrimi grele îţi cad pe obraz şi crezi că plângi singur, opreşte-te pentru o clipă şi priveşte la jertfa Lui  si apoi la pacea Lui.

El e liniştit, te priveşte cu dragoste şi vrea să îţi ofere pacea şi bucuria Sa.

Cum ai ajuns aici?

De ce strigi:” Doamne, de ce m-ai părăsit?

El nu-i lângă tine, nici in sus, nu-ţi mai ridica privirea spre tavan.

El e chiar în tine, a ales să locuiască in tine, trupul tău e templul Duhului Sfant.

Ce onoare! Decât să iti faci timp să plângi si să disperi, cufundă-te in Cartea Sa,

El e lângă tine când o citeşti.

Roaga-L să te călăuzească, să te ajute să îndepărtezi toate lucrurile care îl supără.

Nesiguranţa şi frica n-au ce căuta la copiii lui Dumnezeu.

Dacă eşti prieten cu El, de ce să-ţi fie teamă? De ziua de mâine? De boală? De oameni? De rate la bancă?

Nimic nu te poate despărţi de dragostea Lui şi atâta timp cât eşti pe braţul Său, eşti în siguranţă. Teme-te mai degrabă de nebunia de a călători pe mare fără El, de a spune că poţi să potoleşti singur furtuna.

Dacă eşti prieten cu Dumnezeu, de ce să-ţi fie frică?

Teme-te să Îi fii duşman, să te lupţi împotriva Dumnezeului cel viu şi înfricoşat care va arunca în foc pe cei care trăiesc fără lege.

Acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.

Vei auzi tu:

“Bine, rob bun şi credincios.Intră in bucuria Stăpânului tău. ” sau vei auzi: “Pleacă de la mine, blestematule, căci nu te cunosc!” ?

         Articol scris de Ionela Ungurean

untitledgziuuiuntitledhköountitled

 

Comentarii

 1. Mi-a placut postul intreg dar ceea ce ma determinat sa savurez fiecare cuvant din post a fost titlul articolului.
  F.f.f. bun articol felicitari cu “F” strainisicalatori.

 2. barcun severica spune:

  SLAVIT SA FIE DOMNUL ! Un articol foarte bun ,care ma face sa ma regasesc si eu aici ! 🙂 da , mi-e frica .! mi-e frica sa nu-L supar si sa plece de la mine . sint multe lucruri in viata care nu trebue sa le fac ., ma feresc sa nu fac, dar…. i-mi scapa. .ce nu vreau sa fac aia fac , si apoi i-mi pare rau 🙁 si da, este adevarat ca in tot ceea ce facem trebuie sa-L lasam pe DUMNEZEU sa lucreze in viata noastra .. Multumesc inca o data si ma rog ca DUMNEZEU sa-mi conduca viata pina la sfirsit ! mie , si la toti care-L iubesc pe ISUS . SLAVIT SA FIE DOMNUL !!!!

  1. Ionela spune:

   Nu trebuie să trăim cu teama că vom păcătui, după ce ne-am întors la Domnul. „Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har. Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu ca să se înmulţească harul? Nicidecum! Noi,care am murit faţă de păcat,cum să mai trăim în păcat? ( Roman i6 :14 , 1-2)

   Există o diferenţă între păcat şi a trăi în păcat. Trăim pe acest pământ blestemat, unde stăpânitorul acestei lumi, satan lucrează cu toată puterea, ştiind că mai are puţină vreme. Noi(copiii lui Dumnezeu), nu suntem scutiti de atacurile lui, ci dimpotrivă, suntem ţinta lui. Trebuie sa ne îmbrăcăm cu armura lui Dumnezeu( Efeseni 6:13-18)Noi nu luptăm împotriva cărnii şi sângelui,ci împotriva domniilor, împotriva stăpânirilor, împotriva puterilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.( Efeseni 6 :12)

   Dacă se întâmplă să păcătuim, ce vom face ?Ne vom arunca în braţele lui satan, privindu-l pe Dumnezeu ca pe un duşman, aşteptând pedeapsa lui sau să plece de la noi?Nicidecum! Noi suntem ai Lui iar dacă greşim trebuie să ne întoarcem la El, căci ne primeşte cu braţele deschise, cum a fost primit fiul risipitor de tatal sau. Nu trebuie să-L privim pe Dumnezeu cu frică, El ne vrea binele, doar că noi nu înţelegem de multe ori dragostea lui Dumnezeu fiindcă socotim necazurile din viaţa noastră ca o pedeapsă si credem ca Dumnezeu vrea sa ne faca rau. Dar toate lucrurile(si bune si rele) lucreaza impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, exprimă dragostea Lui pentru noi, căci dacă n-am fi pedepsiţi, am fi nişte fii nelegitimi.(Evrei 12:5 -8)

   Dumnezeu va folosi încercările, testările și diverse situații dificile pentru a ne aduce la El în pocăință. Rezultatul disciplinării Sale este o credință mai puternică și o relație proaspătă cu Dumnezeu (Iacov 1:2-4), precum și distrugerea puterii pe care o are păcatul respectiv asupra noastră.

   Domnul să vă binecuvânteze cu viaţă veşnică!

  2. Multumim mult Ionela pentru gandurile tale minunate .HAVE A NICE DAY 🙂

 3. Roşca Traian spune:

  Da..în vremea cînd am fost ateu am văzut multe nelegiuiri..în viaţa oamenilor,care se făceau cu voia sau fără voia oamenilor.Nu’mi plăcea să i’au parte la ele,dar
  Fără să vreau participam la chefuri,nu la destrăbălări..la virsta de 44 ani m’am predat Domnului Isus,10 Dec.2006.Am început să’L cunosc pe Dumnezeu..treptat..din anul 1999..atunci am lăsat alcoolul si ţigările.În acest an am vizitat pe net în transmisie directă..predicile care s’au ţinut de americanul adventist Mark Finnley..aprox.3 săptămîni. Am rămas impresionat de Iubirea Lui Isus pt.oameni..eu care cunosteam multă cultură gen. şi n’am auzit niciodată de El*.Treptat sa cuibărit în inima mea..interesul pt.El*,cunoasterea despre El*şi cu timpul..Iubirea pt.Isus*.După 7 ani de la aceea Evanghelizare mondială m’am predat Lui*.De ce nu mai repede!?..nu ştiu..toate s’au făcut treptat în viaţa mea.Domnul nu ma lăsat atacat de cei răi,probabil să nu mă reîntorc la unele îndeletniciri din trecut..bătăile cu şmekerii,eu fiind practicant al artelor marţiale.Dar Dumnezeu a avut grijă de mine..fiind o fire mai sensibilă..îi apăram şi pe cei care nu’i cunoşteam.Domnul m’a înzestrat cu o fire mai miloasă.După mulţi ani de la cunoasterea Lui Isus am vâzut Iubirea Lui în viaţa mea,tot treptat(pt.că Eu’l nu mă lăsa în totalitate să fiu al Lui*)Am învăţat de la El*să nu mă”ngrijorez,să nu mă tem*deci să mă bazez pe El*oriunde şi oricînd..si asta si fac.Indiferent ce se’ntîmplă..sau ce se va”ntîmpla în viaţa mea..(oricefel de cataclisme,uragane,cutremure,prigoniri,schingiuiri,bombe atomice)nu mă tem..fiindcă la cîrma vieţii mele e cel mai bun..Cîrmaci al Corăbiei Universului..Domnul şi Mîntuitorul meu..ISUS CRISTOS şi am mare încredere că’mi va putea conduce şi corăbioara mea pe valurile lumii ăsteia.La firea mea trebuie să mai lucrez..dar ştiu că olarul*mă va şlefui cînd trebuie,mă va mai băga în cuptor si atunci mă voi călii pt.a devenii mai rezistent la atacurile insistente a demonilor..de care nu mă tem deloc..în fiecare zi mă străduiesc să cîstig teren..şi reuşesc..ca apoi ei*să’mi fure cite o palmă de pămînt.Dar asta durează,trebuie să lupţi prin:E Scris..cum ma învăţat Isus din Biblie*pt.ai alunga pe răgitorii falşi care ne vor pierzarea.Într”un cuvînt:ORICE S’AR ÎNTÎMPLA,EU TREBUIE SĂ RĂMÎN PE.”STÎNCA ISUS”PE CARE AM PRINS RĂDĂCINI DESTUL DE BUNE! AMIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.