Descoperirea revoluţionară facută de un român în Marea Moartă!

Spread the love

Marea Moarta ar trebui sa-si schimbe numele…. O echipa de cercetatori israelieni si germani, din care face parte si biologul roman Danny Ionescu,

a descoperit in adancul ei mai multe colonii de bacterii si ei izvoare de apa dulce.

Descoperirea este incredibila pentru acest lac cu apa cea mai sarata din lume. Aici, concentratia extraordinara de sare face scufundarea practic imposibila. O bucurie pentru turistii care plutesc fara griji, dar un cosmar pentru scufundatorii care vor sa faca cercetari.

Fara un echipament special, un scufundator poate chiar sa-si piarda viata, din cauza apei foarte sarate, care i-ar inflama caile respiratorii, spune Danny Ionescu pentru National Geographic.
Apa din Marea Moarta se evapora cu un metru in fiecare an si in curand risca sa dispara complet. Problema a aparut in anul 1950, cand autoritatile din Iordania au oprit varsarea raului Iordan in lacul sarat, pentru a obtine mai multe apa potabila.

Denumirea de Marea Moarta i-a fost data pentru ca aici nu poate supravietui nici o specie de pesti sau plante subacvatice, din cauza concentratiei mari de saruri si magneziu.

Coloniile de microbi si bacterii descoperite de biologi anul trecut au fost o surpriza chiar si pentru ei.

Echipa lui Danny Ionescu isi va relua cercetarile in luna octombrie, in speranta ca va obtine mai multe informatii despre bacteriile gasite acolo.

sursa

[vodpod id=Video.15481411&w=425&h=350&fv=videoId%3D1185547062001%26amp%3BlinkBaseURL%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.ouramazingplanet.com%252Fdead-sea-diving-expedition-discovery-2055%252F%26amp%3BplayerId%3D1417334557%26amp%3BviewerSecureGatewayURL%3Dhttps%3A%2F%2Fconsole.brightcove.com%2Fservices%2Famfgateway%26amp%3BservicesURL%3Dhttp%3A%2F%2Fservices.brightcove.com%2Fservices%26amp%3BcdnURL%3Dhttp%3A%2F%2Fadmin.brightcove.com%26amp%3Bdomain%3Dembed%26amp%3BautoStart%3Dfalse%26amp%3B]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.