Filmul de vineri seara-Invictus- Neînfrânt (2009)

Spread the love

invictus film

   2 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur

 

Filmul Invictus prezinta povestea presedintelui sud-african, Nelson Mandela, care a incercat prin rugby sa isi reuneasca poporul divizat de apartheid.

Preşedintele nou ales Mandela ştie că, din punct de vedere rasial şi economic, ţara sa a rămas divizată din cauza  apartheid-ului.  Convins că îşi poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociază cu liderul echipei sud-africane de rugby în scopul câştigării incredibilei competiţii din 1995, de la World Cup Championship.

Nelson Mandela (Morgan Freeman) si Francois Pienaar (Matt Damon), capitanul echipei Africii de Sud, sunt personajele principale. Filmul realizat de Clint Eastwood prezinta implicatiile sociale pe care rugbyul le-a avut in aceasta tara si modul in care au reusit cei doi sa uneasca o natiune prin intermediul acestui sport.

Locuitorilor de culoare nu le placea rugbyul pentru ca el era practicat intr-o proportie covarsitoare de albi (Afrikaners).
Abia ales presedinte, dupa ce statuse 27 de ani in inchisoare datorita convingerilor sale, Mandela il incurajeaza pe capitanul Springboks, Francois Pienaar, sa castige Cupa Mondiala. Capitanul il asculta si sud-africanii inving in finala Noua Zeelanda.

Pentru vizionarea filmului CLICK PE IMAGINE

nelson mandela

Comentarii

 1. Alex spune:

  Crestinilor, crestinilor, cum rade Satana de noi. Actori principali di filmului Morgan Freeman si Matt Damon sunt marionetele Holywood-ului sau mai bine zis ca in spatele Holywood-ului de afla Iluminaţi. Da poate tema este interesantă, dar ei au facut filmul pentru a parea băieti buni cand de fapt este clar dovedit ca ei manipulează și dezinformeaza oameni. Sunt satanisti. Uitati-vă cine sunt actori unui film mai întâi de al viziona. Nu ma astept se primiţi mesajul cu bratele deschise, dar in lucru stiu ca trebuie sa fac și anume sa spun adevărul. Uitativa și la de filme au facut in trecut acei actori. Un link pentru ajutor http://church-of-illumination.com/actors-actresses-involved-with-the-illuminati-2013. Oricum, ca sa fiu corect trebuie sa precizez ca este o opinie personala.

 2. Filme online spune:

  Nu am idee cum poti sa spui acesta bazaconie Alex. Morgan Freeman ii poti gasii biografia pe imdb.

  1. Alex spune:

   Pentru tine probabil sunt prostii ceea ce spun, dar uitate mai bine si nu lua de bun tot ce circula pe net, cum ar fii in cazul nostru biografiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.