Generatia facebook sufera de singuratate!!!

Spread the love

              Generatia facebook sufera de singuratate

si cea mai buna solutie ar fi sa-si inchida contul   fara sa se lase atrasa de micile avantaje care ti le ofera facebook.Sunt destule metode de a pastra legaturiile cu prietenii si chiar de a le arata pozele (?!)….

Fiecare trebuie sa se cerceteze si sa vada cat timp  inutil pierde  pe facebook si cat s-a zidit spiritual. ( ?! )

Cu toate ca sunt si lucruri spirituale pe facebook majoritatea sunt doar mici capcane care te tin legat acolo.Daca crezi ce esti puternic si iti faci un program riguros pe facebook atunci bravo tie dar gandestes-te la multi altii care cauta hrana spirituala si gasesc doar niste firimituri

pentru ca nu citesc personal Cuvantul  in fiecare zi  si nu au partasie prin rugaciune cu Domnul Isus Christos……….

“Generațiile tinere au schimbat televizorul pe calculator. Un specialist în relații sociale avertizează că tinerii de azi renunță tot mai des la contactul direct cu ceilalți în favoarea comunicării pe Internet, fenomen care duce la o înstrăinare similară celei resimțite de bătrâni.

Potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, adolescenții petrec atât de mult timp online încât nu mai au timp pentru a se întâlni cu prietenii. Deși au în medie 243 prieteni pe Facebook, tinerii încep să fie la fel de singuratici ca adulții în vârstă.

Circa 60% din respondenții la studiul citat de Daily Mail au declarat că le e mai greu să își facă prieteni „în viața reală” decât pe Facebook. Mai mult, 69% dintre respondenții englezi consideră că țara lor este un loc neprietenos.

Pentru expertul Julie Peasgood, specialist în relații sociale, este evident că în loc să dărâme barierele sociale, tehnologia îi izolează pe oameni.

„Nu poți îmbrățișa un prieten de pe Facebook,” spune Peasgood, deplângând efectul de calmare, vindecare și conectare al atingerii dintre oameni.

Tinerii de 18 ani sunt la fel de singuri ca bătrânii de 80 de ani și doresc o rețea de prieteni online pentru că nu își mai pot face prieteni în modul tradițional,” e de părere și Valery McConell, editor la publicația britanică de tineret Yours.

„Fără să își dea seama, societatea noastră nu ne mai oferă una dintre funcțiile de bază care îi menținea funcționarea. Am permis contactului de zi cu zi, curtoaziei și amabilității care se transformă în prietenie și care ne unește să dispară, ca să facă loc eficienței,” a adăugat ea.

„Societatea modernă nu ne încurajează să vorbim unii cu alții față în față și, ca urmare, nivelurile de singurătate au ajuns la un punct critic, amenințând totodată să se înrăutățească,” a mai avertizat McConnel.

Alarmată de faptul că „oamenii n-au mai interacționat niciodată atât de puțin ca în prezent,” editorul Yours numește generația „Friends”, descrisă de serialul omonim, ca o veritabilă „eroare”.
      sursa

Comentarii

 1. Asa este ne face impresia ca ne ajuta sa socializam unii cu altii,dar in realitate cred este de fapt o mare capcana in care vom intra daca nu suntem atenti !!! Multa pace Angela,o zi binecuvintata !!

  1. Fii binecuvantat Mihai impreuna cu toti cei dragi ai tai.
   Mersi de completare ….
   Chiar mi-ai dat o idee de un posibil articol 🙂
   Multumesc si doresc sa ramai pe bratul Domnului azi si in fiecare zi…..

 2. Nicoleta spune:

  PACE!

  Am ramas surprinsa sa va intälnesc pe facebook!
  M-am confruntat de mult cu aceeasi problemä, facebookul räpeste tot timpul. Daca-i dai un minut iti ia multe ore. Isus nu degeaba a zis:” Vegheati si rugati-vä …”
  El mä (ne) vede cum slujim acestui “dumnezeu sträin”.
  Singura bucurie e ca pot sa comunic cu colegii si prietenii despre lucrurile viitoare, impärtind linkuri si scriind despre viitoarele intämpläri care au sa aibä loc, asa cum zice Biblia.
  Multumesc ptr ceea ce faceti, m-a atins nespus la inimä si m-a mustrat. “Sa nu ne luäm dupä lucrurile lumesti”…
  Binecuväntäri, ne vom intälni odatä, acolo sus , dincolo de stele…
  Am sa impart linkul acesta cu prietenii mei romäni.
  Din Finlanda, Nicoleta.

  1. Draga Nicoleta ma bucur ca ai inteles mesajul
   caci fiecare la interpretat in felul lui.
   Eu nu am dat explicatii la nimeni…
   Am avut acest indemn sa-l pun si atat,caci stiu ca Domnul lucreaza si cine trebuie sa inteleaga va intelege …..
   Acesta e secretul la care inchid multi ochii “Daca-i dai un minut iti ia multe ore….”
   Fii binecuvantata !Te mai astept pe blog sa citesti sau sa colaborezi….

 3. un Internet user :) spune:

  Parerea mea este ca acest fenomen se datoreaza nu internetului, ci vietii rapide in care oameni nu mai au timp de relatii personale, sau nelinistei pentru traiul de zi cu zi, a avea o casa etc. Deci in acest sens ceea ce se intampla este doar o reactie la o problema mai mare a societatii, si nu problema per se.
  Cei din noi care am trait cu numai 30 de ani in urma… cred cunoastem diferenta. Oamenii erau mai linistiti, aveau nu numai timp dar si chef de a iesi la un gratar in weekend, la un lac s.a.m.d.

  Si cica aia sunt experti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.