Meditatia zilei (29.08.2012)Conteaza calitatea cuvintelor nu cantitatea lor!

Spread the love

Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta, şi te voi învăţa ce vei avea de spus.

Exodul 4.12

Mai mulţi slujitori adevăraţi ai lui Dumnezeu cu vorbirea greoaie, se găsesc într-o mare încurcătură când sunt chemaţi să vorbească pentru Domnul;

ei se tem să nu strice lucrarea prin defectul lor.

Să-şi amintească atunci că Domnul este acela care le-a dat această limbă şi să ia seama să nu arunce ocară asupra Aceluia care i-a creat.

Se poate ca o limbă greoaie să nu fie un rău aşa de mare ca o limbă prea slobodă şi puţine cuvinte valorează adesea mai mult decât belşugul unui discurs.

De asemenea este adevărat că adevărata putere pentru mântuire nu stă în retorica omenească,

cu gesturile sale, cu vorbele sale frumoase şi cu voci sonore.

Defectul de a nu vorbi cu uşurinţă nu este un cusur aşa de mare, după cum se pare.

Dacă Dumnezeu este cu gura noastră şi cu duhul nostru, vom avea ceva mai mult decât arama sunătoare a elocvenţei sau chimvalul zăngănitor al puterii de convingere.

Învăţătura lui Dumnezeu este înţelepciune;

prezenţa Lui este putere.

Faraon avea mai multe motive să se teamă de bâlbâiala lui Moise decât de cei mai buni vorbitori ai Egiptului; căci ceea ce spunea el, avea putere în sine; el vorbea despre urgii şi moarte.

Dacă Domnul este cu noi în slăbiciunea noastră firească, vom fi încinşi cu o putere supranaturală. Deci să vorbim pentru  Domnul Isus cu îndrăzneală, aşa cum putem vorbi.

                                                        de C.H.Spurgeon

Versetul zilei

Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amen  1 Petru 4:11

Gandul zilei

Bogatia unui om nu costa in ce are ci in valoare lui ,

in ceea ce crede,

in ceea ce face,

in ceea ce gandeste,

in ceea ce aduna in inima lui,

in ceea ce e el cu adevarat.     Angela I.E.

Comentarii

  1. liber spune:

    “Mai mulţi slujitori adevăraţi ai lui Dumnezeu cu vorbirea greoaie, se găsesc într-o mare încurcătură când sunt chemaţi să vorbească pentru Domnul;ei se tem să nu strice lucrarea prin defectul lor.
    Să-şi amintească atunci că Domnul este acela care le-a dat această limbă şi să ia seama să nu arunce ocară asupra Aceluia care i-a creat……..”

    De multe ori se aduc cuvinte frumoase,bine formate pentru o predica…..dar nu aduce binecuvantare celor care ii asculta,sunt cuvinte fara greutate,fara putere divina in ele.Cunosc un frate cu “limba greoaie”chiar si surori….prin care am primit ce avea nevoie sufletul meu,in ceasul incercarii.M.M

  2. […] comentarii (Thank you for Comments)! claudiu on Meditatia zilei (21.01.2012)Ai…liber on Meditatia zilei (29.08.2012)Co…petruburac1 on Mesaj de cercetare-(Apologize …Angela…salvata pri… on NIMIC NU-I LA […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.