Nasterea din nou -de Alin Lolos (fostul Alin Blaine)

Spread the love

       Vreau sa afirm cat se poate de clar ca atunci cand oamenii folosesc expresia “nascut din nou” pentru a descrie pe altii

 care merg la biserica si

ale caror vieti nu se deosebesc de lume si

 care pacatuiesc la fel de mult ca lumea,

 care jertfesc pentru altii la fel de putin ca si lumea,

care accepta nedreptatea la fel de usor ca si lumea,

 care poftesc dupa bunuri ca aceeasi lacomie ca si lumea,

 care se bucura de distractii,

 care iL ignora pe Dumnezeu cu aceeasi placere ca si lumea

– atunci cand expresia “nascut din nou” este folosita pentru acesti “crestini” – atunci este GRESITA.

Un om nascut din nou, nu este patruns de catacterul lumii, ci este REGENERAT din pacat.

Exista milioane de oameni care inca nu iL urmeaza pe Christos Domnul, nu sunt nascuti din nou…

 Unii dintre ei merg la biserica si sunt membrii, chiar si conducatori, dar nu sunt nascuti din nou. Sunt crestini culturali, religia lor este ceva formal, de exterior.

 Nu a existat o adevarata trezire interioara din moartea spirituala la viata spirituala.

Nasterea din nou nu este lucrarea omului, nici un om nu poate produce nasterea din nou, nu poti sa produci lucrul acesta in viata ta.

 Dumnezeu este cel care o produce. Ea ni se intampla noua, nu o facem noi sa se intample. 1 Petru 1:23 fiindca ati fost nascuti din nou nu dintr-o samanta care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvantul lui Dumnezeu, care este viu si care ramane in veac.
Ioan 3: 7-8  Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou.”
Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.”

Exista trei motive pentru care vreau ca voi, cei care sunteti crestini sa intelegeti

ce anume s-a intamplat cu voi cand ati fost nascuti din nou :

1. Atunci cand te nasti din nou si cresti in harul si in cunosterea a ceea ce a facut Domnul pentru tine, partasia ta cu Dumnezeu va fi dulce, iar siguranta ca EL este Tatal tau, va fi profunda. (Rom.8:14-17).

2. Daca stiti ce anume vi s-a intamplat in momentul nasterii din nou, veti pretui pe Dumnezeu, pe Duhul Sfant, pe Fiul Sau si Cuvantul Sau mai mult decat oricat pana acum. Astfel Christos Domnul va fi slavit.( 1 Cor.6:20)

3. In procesul de descoperire a aceea ce s-a imtamplat cu cei nascuti noi nou,

 crestinii vor descoperi natura solemna si supranaturala a convertirii, iar rugacinea mea este ca lucrul acesta sa produca o trezire generala autentica in biserica crestina, astfel ca ipocrizia religioasa sa scada, iar lumea sa vada adevarata dragoste, jertfire si curaj prin slujirea LUI HRISTOS DOMNUL.(Ioan 3:16).(Fapte apost 4:29-31)

JOHN PIPER
Toti care spun si sustin ca sunt ai lui Christos Isus si inca se compromit in pacat, in religii, in poftele lumii si distractile scarboase , sunt morti, chiar de doua ori morti si daca nu se pocaiesc vor ramane morti

fara CEL CE A FACUT SI ESTE VIATA. Au doar o forma de evlavie, de fatada, o spoiala de crestinism si nu o relatie personala sau viata de ascultare si iubire in Domnul Hristos Isus.

                de Alin Lolos  (fostul magician Alin Blaine )

Marturia  lui personala  o puteti citii si asculta AICI si AICI  iar interviul il puteti citii AICI

 

Comentarii

 1. Irina spune:

  Faptul ca devenim crestini nu inseamna ca suntem fara de pacat, altfel ce nevoie am mai avea de Isus?. In plus, trebuie sa fim foarte constienti de faptul ca Dumnezeul lucreaza prin cai necunoscute noua si de aceea judecata noastra ne inseala deseori. As spune ca in loc sa-i acuzam pe oameni de o credinta falsa si sa-i judecam, mai bine sa ne rugam pentru ei ca Isus sa ii ajute sa invinga pacatul. Pavel spunea :”Caci nu fac binele pe care il voiesc, ci raul pe care nu-l voiesc, pe acela il savarsesc.” (Romani 7:19). Sa nu lasam religia sa ne intunece mintile , ci sa fim iubitori de oameni si plini de compasiune!

 2. floare_ de_nufăr spune:

  Frate Alin,dacă ai devenit un creştin practicant trebuie să trăieşti ca un soldat al Lui Isus Hristos să aperi teritoriul Lui Dumnezeu ,cu preţul vieţii tale.Un soldat nu trebuie să se mai comporte ca un adolescent sau ca un om de rând.Dar trebuie să şti că teritoriul Lui Dumnezeu are linii de frontieră pe care dacă le-ai depăşit ai căzut mort la datorie, poate ai să cazi şi cu siguranţă un soldat se poate ridica ,dar se poate să cazi fără dreptul de a te mai ridica şi de aţi primii rasplata cuvenită.Cu Dumnezeu nu e de joacă, dacă primeşti îndemnuri de la Duhul Sfânt de la poxcăiţi nu de la cei lumeşti ,trebuie să asculţi imediat şi nu uita căci dacă respingi un verset sau o învăţătură din Biblie ai încălcat tot cuvântul Lui Dumnezeu.
  Tu ai fost ALES DE DOMNUL şi trebuie să aperi şi să arăţi oameniilor căci cu Dumnezeu în viaţa ta păcatul poate fi învins,arată lumii că se poate şi altfel , înainte ca să te corupă.Numai laşi aplică versetul lui Pavel. Romani 7.19
  Creştinii adevăraţi nu se tem şi nu se plăng ca dracii ei sunt SOLDAŢI ADEVĂRAŢI CARE BIRUIESC PĂCATUL.
  Acesta e sloganul creştiniilor luptători „Pot totul în Hristos care mă întăreşte!!Ei nu trec de partea diavolului să îi facă poftele şi să cadă înfrânţi.
  Orice compromis cu lumea şi poftele ei încalcă porunciile Domnului.
  Diavolul vine cu oferte de bani ,fel de fel de sponsorizări ,rezistă tentaţiei ca să nu depinzi de diavol să-i faci poftele.Sunt handicapaţi şi bolnavi săraci care nu primesc nici un leu de la nimeni şi trăiesc simplii şi smeriţii şi sunt ocrotiţi de Dumnezeu .
  Poţi să îţi dai seama că ceva nu e în regulă cu cei care primesc mulţi bani că vorbesc sau cântă o jumătate de oră.Diavolul e cel care dă acei bani ca să îi facă poftele.Fereştete de bani,faime şi dărâmă tot ce a zidit diavolul în bisericiile de azi şi demonstreazăle că se poate slujii pe banii foarte puţini sau deloc.Domnul se îngrijeşte de tine.Şi eu m-am pocăit de 6 ani şi nu ma lăudat nimeni şi nu am primit nici un leu dar toţi aşteptă să le dau şi din nimicul pe care îl am trăiesc în smerenie şi frică de Dumnezeu.
  Ai mare grijă Alin de tine şi de sufletul tău să nu ţi-l vinzi pe un blid de linte ,adică pentru bani şi faimă ,fă căt poţi gratis,Dumnezeu este cu noi.Caută să lucrezi doar cu carte de muncă să fi legal,că nu eşti handicapat, poate poţi să ajuţi un handicapat să lucrezi pentru el sau în via Domnului .
  Fi curat ,să ridici mâni curate spre Domnul ,nu mânjite de bani.Alin!
  Te salut frate Aline cu Coloseni 1.1-29
  3. Mulţumim lui Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, căci ne rugam neincetat pentru voi
  4. şi am auzit despre credinţa voastra în Hristos Isus si despre dragostea pe care o aveţi fată de toţi sfinţii,….Amin!

 3. Iosif Catana spune:

  Nu inteleg de ce trebuie sa lucreze Alin cu carte de munca, Isus cind I-a trimis pe ucenici in lucrare le-a zis ” sa nu luati cu Voi nici traista nici toiag ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.