Nicolae Moldoveanu-cantari spirituale-VIDEOS

Spread the love

Omul deosebit Nicolae Moldoveanu s-a născut în data de 3 februarie 1922, comuna Movileni, județul Tecuci, actualmente Galați. A decedat în 12 iulie 2007 la Sibiu.

A fost un om simplu pe care l-am cunoscut personal.Un adevarat crestin,  compozitor, poet și scriitor  român.

A compus peste 8000 imnuri și cântări duhovnicești; incluse într-o măsură semnificativă în repertoriile și cărțile de imnuri ale majorității bisericilor evanghelice din România, precum și ale mișcării Oastea Domnului.

Desi multe dominatiuni crestine s-au laudat cu el , totusi el nu a apartinut nici unui cult pentru ca,  pentru el  Christos Domnul era valoarea suprema si calauza lui in toate.

Între 1959 și 1964 a fost închis și persecutat de către regimul comunist pentru “compunerea de cântări religioase și propagandă religioasă”. Sentința a fost însoțită de confiscarea averii și 10 ani de degradare civică. În această perioadă, fără creion, hârtie și portativ a compus 350 cântări. După cei 5 ani de detenție le-a scris integral din memorie.

În perioada detenției a fost coleg de celulă cu pastorul Richard Wurmbrand.Din 1964 până la sfârșitul vieții a compus alte mii de imnuri și cântări duhovnicești; toate născute dintr-o experiență de viață trăită cu Dumnezeu. În ultima parte a vieții s-a angajat să scrie zilnic câte o cântare și câte o meditație inspirată din Biblie.

A avut o relatie deosebita cu Dumnezeu si l-a slujit zilnic in multe feluri. A primit pe credinciosi in casa lui si nu a facut diferenta intre oameni si mai ales nu l-a interesat religia lor.

Pentru el era important daca sunt crestini si il slujesc pe Christos Domnul.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.