Nu ai timp ?Retete culinare la minut (partea 1 )

Spread the love

Dragii mei

de mult timp aveam in plan sa  vin in ajutor  cu niste retete care le-am descoperit eu avand in vedere ca multi dintre noi nu prea aveam timp  fie dintr-un motiv, fie din altul…La mine au fost si vor fi intotdeauna mai multe 🙂  unul dintre el fiind lipsa de pasiune pentru gatit…

Intotdeauna am preferat sa scriu, sa citesc o carte sau sa studiez ceva sau pur si simplu sa ma plimb,sa fiu in mijlocul naturii 🙂

Sper ca nu ati avut probleme cu stomacul  🙂 ultima data cu povestea mea trista si daca cumva ati avut atunci uite va scap de ele 😉 si va promit ca nu va voi mai spune povesti triste ci doar vesele 🙂

Dupa ce am scris articolul s-au gasit destui viteji si eroi  dar dupa ce trece ploaia ce sa mai faci cu umbrela asa si ei cu sfaturile lor….dar totusi am invatat ceva sa fiu mai atenta si cat depinde de mine

 sa veghez  si sa iubesc mai mult ….chiar pe cei care imi fac rau (in)constient si sa-i tratez cu multa rabdare si intelepciune….

Deci acum sa trecem la subiectul nostru ca sa nu pierdem timpul 🙂

Inainte de a incepe va rog sa tineti cont ca nu sunt o bucatareasa specialista ci doar o simpla blogerita care inventez retete rapide pentru blogeri,studenti,mamici ,barbati singuri sau diferiti oameni care nu au timp pentru gatit 🙂

PRIMA RETETA

 este o reteta de seara sau dimineata :

GRIS CU LAPTE (pentru o persoana -portie mare ) Unii il trec la categoria desert dar eu o iau ca o masa obisnuita de seara avand in vedere ca e destul de satios 🙂

Avem nevoie de:

– 1/2 L lapte

– un strop mic de sare (cateva firicele ,un varf mic de cutit )

                                                            -1 lingura mare de zahar

                                                          -15 gr. gris

Se pune laptele la foc de preferat in oala speciala pentru lapte apoi cand fierbe se pune grisul in ploaie si se mesteca  (cu telu )mereu la foc mic .Intre timp se pune stropul mic de sare si zaharul .Se amesteca incet timp de 10 minute apoi veti obtine un gris mai moale ,nu prea dulce (zaharul e foarte nesanatos) si daca iubiti vanilia puteti pune un plic de zahar vanilat…

 

A DOUA RETETA           Supa de rosii 🙂

Avem nevoie de :

-un pumn de orez,

-o jumatate de cutie de rosii in bulion sau 1/4  L bulion   (sa nu fie acru )

-vegeta sau sare

-in caz ca nu aveti bulion sau ceva conserva in casa razaliti cateva rosii dupa ce le-ati curatat de coaja (pielitea acea subtire )

– un ou ( chiar si doua dar daca nu aveti merge si fara ou )

Puneti orezul spalat la fiert in putina apa si lasati la fiert 15 minute la foc potrivit apoi puneti bulionul si sarea sau vegeta dupa gust …Intre timp spargeti  un ou intr-o cana si il bateti bine apoi turnati continutul incet in supa in timp ce mestecati ca sá nu ramana legat ci astfel se formeaza “zdremte de ou”

E simpla si rapida si pe timp de vara cu putina paine te saturi pe cinste 🙂

 

A TREIA     SI NU ULTIMA 🙂   Orez cu carne

Avem nevoie de:

– cateva bucati de carne fie cubulete fie aripoare sau bucati de pui (nu va recomand carnea de porc caci este foarte toxica si grea la stomac….)

-o ceapa mai mare

– un morcov mai mic

– un ardei mic

-patrunjel verde

– 5 linguri de ulei

Se incinge uleiul apoi se caleste ceapa cateva minute (doar calita,  nu prajita  deoarece prajelile nu sunt sanatoase ) .

Morcovul si ardei  trebuie sa le avem taiate in bucati mici apoi  le punem peste ceapa si mai lasam cateva minute maxim 4 minute timp in care spalam si taiem carnea bucatele mici si punem peste legume .Totul se va face la foc mic…

Legumele le lasam putin cu carnea impreuna apoi punem apa cat sa cuprinda si lasam la fiert la foc mic ….Cand e pe jumatate fiarta mai punem jumatate de cana de apa si un pumn mare de orez  ( o jumatate de cana de orez ) depinde  pentru cate persoane facem.

De retinut

 ca apa sa fie in oala cam de 3 ori cantitate de orez adica la jumatate cana de orez sa avem 1 cana si jumatate de apa in oala ca sa ne iasa mancarea mai moale .Daca vom respecta masurile atunci mancarea noastra va fi nici subtire ca supa dar nici groasa ca mamaliga 🙂

 

Astept cu drag rezultatele  voastre 🙂  dupa prepararea lor cat si retetele  si sugestiile voastre pentru urmatorul articol

Nu ai timp ?Retete culinare la minut (partea a doua )

 

            
                Cu drag din drag Angela Insula Ekklesia (Angela I.E. )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.