Oare cat trebuie sa investim in oameni ?

Spread the love

lumina,sperantaE frumos si minunat sa investim in cei din jurul nostru, sa ii incurajam sa ii purtam pe brate de rugaciune dar oare pana cand.
Unii poate veti zice pana cand rabdarea ta ajunge la sfarsit si apoi spui stop si mergi la urmatorii.Iti inchei misiunea aici si incepi o alta in alta parte.
Poate ca vei avea mai multa rabdare si dragoste si nu vei inceta sa investesti, sa ridici sa iubesti.
Problema care se pune ce faci cu cei care tot investesti in ei si ei mereu darama ceea ce investesti.
Cred ca oricata dragostea si bunavointa ai avea la un moment dat iti dai seama ca e nonsens sa tot bagi intr-un sac fara fund.
Nu stiu daca intelegeti dar cred ca e important sa investesti acolo unde vezi roade sau cel putin mesajele tale sunt receptionate si nu te obosesti pe degeaba.
Daca te o suta de ori stai de vorba cu cineva si tot bati pasul pe loc ca ea respectiv el nu vrea sa iasa din ingrijorare atunci ce rost mai au cuvintele tale pe care tu le spui din inima si te daruiesti si ii vrei binele.
Cred ca mai eficient e sa investesti acolo unde cineva inseteaza dupa adevar, dupa o vorba buna, dupa un sfat si o binecuvantare.
Nu stiu daca se merita sa iti racesti gura la o ureche inchisa.Cred ca decat sa pierzi timpul spunand de 100 de ori acelas lucru fara sa nici un rezultat cred ca mai bine sa spui 100 de mesaje catre 100 de persoane cu rezonanta maxima.
Mai bine sa ridici 100 de persoane decat sa iti pierzi timpul cu unul care nu stie ce vrea.Tu il ridici din groapa si el se arunca apoi inapoi…

Ii dai unui om un sfat si el merge o luna de zile si avanseaza si pretuieste tot ce faci pentru el si altuia ii dai 1000 de cuvinte frumoase si le arunca la gunoi, atunci revin la intrebarea mea : Oare cat trebuie sa investim in oameni ?

Comentarii

 1. ioan17 spune:

  In primul rand nu e Biblica aceasta intrebare? Noi santem martori ai invierii Lui si ce ni s-a spus sa facem la Matei 28 in materie de investitie :19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
  20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” Amin.
  Pe devalta parte pilda vietii noastre este o reala investitie in cei din jurul nostru .de ex daca DA al nostru va fi totdeauna DA si Nu al nostru va fi totdeauna NU, Cei din jur vor invata ca santem demni de incredere si urmand pilda Domnului Isus vor face si ei la fel .Daca noi demonstram o integritate materiala ,spirituala morala pe parcursul vietii noastre de credinciosi ,copii nascuti din Dumnezeu,sigur ca vom investii in cei din jurul nostru aceste lucruri.Evanghelia este puterea unei investititi ,nu vorbele noastre fie ele cele mai dulci sau morale!Tot in Cuvant avem indemnuri sa nu obosim in facerea binelui .

 2. cristian spune:

  E atat de searbad omul ,
  Si de lipsit de fire
  Ca nu se poate apropia ,
  De-a TATALUI ,iubire .
  …………………………..
  Cui ii pasa-n lume de al tau necaz,
  De lacrima ce-ti curge fierbinte pe obraz ,
  Cui ii pasa-n lume cand tie greu ,
  Stii ca la nimeni altul ,decat lui DUMNEZEU .

  amalgam MANA LUZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.