Sa avem mila de ei si sa-i purtam in rugaciunile si inimile noastre!!!

Spread the love

Dragii mei

 sunt putin suparata dar o sa-mi treaca 🙂

Nu stiu daca mai tineti voi minte caci v-am marturisit aici ca am fumat un pachet de tigari la zi dar

 cand Dumnezeu a zis punct a fost punct….

Deci daca o data Dumnezeu m-a eliberat atunci nu-mi ramane dacat sa veghez ca sa nu cad din nou in groapa mizerabila a pacatului…..

Ceea ce ma nelinisteste este faptul ca unii “crestini ” s-au apucat de fumat 🙁 Nu ii judecam dar nici nu-i scuzam ca viata e grea,ispitele multe,slabiciuni avem fiecare….dar nici nu putem sta indiferenti la necazul lor

caci stiu ca nu se simt bine facand asta…

Acum ma intreb ce-i de facut ?!

Sa-i bombardam cu sfaturi?!  nu stiu cat ajuta ca ei deja stiu ca nu e bine si numai ei stiu ce lupta au ….

Sa ne rugam pentru ei ?! binenteles chiar cu post caci

 postul si rugaciunea sunt armele credinciosului….

E dureros sa-i vezi pe fratii tai pentru care a a murit Christos Domnul  si care au fost tovarasi buni  pe calea credintei prin furtuni si primavari impreuna si acum legati,robiti de acest VICIU  🙁 🙁 🙁   ……..

Stiu ca numai mana cea buna a Domnului poate sa-i mai salveze dar pana atunci

sa nu-ncetam sa avem mila de ei si sa-i purtam in rugaciuniile si inimile noastre…

PS.Draga mea (dragul meu ) daca esti printre unii(le) de care tocmai am amintit sa stii ca aceasta problema e una urgenta pe care nu o poti amana nici macar 5 minute caci in minutul urmator poate venii Domnul (Adu-ţi aminte, dar, cum ai primit şi auzit!

Ţine şi pocăieşte-te!

Dacă nu veghezi, voi veni ca un hoţ, şi nu vei şti în care ceas voi veni peste tine.Apoc.3:3 )

Comentarii

 1. munteanuaurel spune:

  Daca nu se pot lasa de tabac , sa se mute in Romania , aici foarte multi se lasa deoarece tigarile sunt foarte scumpe .Un pachet dintre cele mai ieftine este 10 lei.Intr-o luna un pachet la zi= 300 lei , o jumatate de salariu .Daca mai spun ca am un verisor ce fumeaza aproape 2 pachete la zi …….. .Domnul sa se indure..

 2. sorin spune:

  Da este foarte greu sa ne gindim ca un frate sau o sora care a stat aproape de Domnul 1 an sau 2 si acum sal vedem sau sa o vedem ca consuma alcool sau fumeaza este foarte greu si cum sa spus mai sus asa trebue sai sustinem in rugaciune neincetat ca asa nu cadem nici noi in aceasta capcana a lui satan, eu stiu un frate care ma dus chiar el la biserica de am auzit cuvintul Domnului iar el acum din cauza unor probleme a cazut in capcana lui satan si a inceput sa consume alcool sa fumeze si cred ca isi da seama ca nu este bine ce face dar cred ca nu are putere sa se mai opreasca de la aceste lucruri spurcate ale lumi acesteia, Fac un apel la totii cei care treceti prin aceste situati sa fim cit mai aproape de salvatorul suprem care este Isus Hristos sa ne ajute el sa putem posti pentru cei care sunt in suferinta si sa fim si noi aparati de orce lovitura din partea celui rau sa vegem in rugaciune catre cer mereu asa sa ne ajute Mintuitorul nostru AMIN.

  1. Mai sus am dat un comentariu la subiectul acesta,dar am pe inima sa mai dau unul tocmai pentru cei care sunt credinciosi,dar care au cazut din nou in patimile avute inainte de convertire.Din tot ce am vazut la crestini,ce am citit,dar si ce am trait eu personal pot sa spun:cauza cea mai frecventa la un nou nascut de a cadea in patimile avute de dinainte de convertire este ca ,nu a vegheat si nu s-a rugat ca sa nu cada in ispita.Este rugamintea D-lui:”vegheati si rugati-va sa nu cadeti in ispita”MARCU 14;38.Nu veghem asupra a tot ce ne ispiteste,nu cautam fata D-lui ca sa ne vina in ajutor,lasam ispita sa intre,astazi putin, maine putin si asfel ajungem sa fim iar robiti de ea.Atunci sa nu ne miram daca nu mai avem in noi puterea de a birui ispitele.Pentru ca am ajuns sa o iubim din nou.Und nou nascut cu adevarat,stie ca in D-nul are tot ce ii trebuie pentru ca sa aibe o viata de biruinta.Acest adevar trebuie cuprins prin credinta.Asfel el nu se mai afla in ROMANI 7;14-24 luptandu-se cu poftele firii,prin puterea carnii.Daca este cu adevarat nou nascut ,el va trai cea ce spune ROMANI 6;1-23.El daca a “daramat” cu D-nul impreuna cea ce facea un zid intre el si D-zeu,nu va mai cauta sa “zideasca”din nou cea ce atunci el a urat ,inaintea de a cunoaste calea adevarului(fumat,etc.)Un nou nascut stie ca este eliberat de pacatul adamaic,el stie ca a fost rastignit impreuna cu Cristos,si atunci el ia aceasta pozitie si o traieste zilnic,adica ramane rastignit,mort fata de pacate.(Galateni 2;20,Romani 6;11,Romani 6;6)El mai stie ca se afla IN CHRISTOS,(1 Corinteni 1;30)si el doreste sa ramana IN EL,nicidecum in firea veche .El mai stie ca a murit impreuna cu Cristos si el “omoara” madularele necuratiei(Coloseni 3;1-10).Duhul Sf.este puterea care ne este data pentru a putea”omora”faptele firii.ROMANI 8;1+5-13.In cateva cuvinte,am dorit sa arat cum imi duc eu viata de nou nascuta.Adevarata urmare a D-lui este atunci cand nu ne mai punem nadejdea in carnea noastra,cand nu ne mai ingrijim de ea si poftele ei de odinioara,nu o mai hranim cu nimic din cea ce am” daramat “atunci cand am venit la mantuirea noastra.RAMAI RASTIGNIT IMPREUNA CU CRISTOS. ROMANI 6;11-14. este o comoara pentru un adevarat nou nascut.Mult har,sa avem ca sa vgehem si sa ne rugam ca sa nu cadem in ispita.Zilnic sa luam pozitia de “morti”,biruind prin puterea Duhului Sfant tot ce cauta sa ne distraga din partasia cu D-nul si Cuvantul Sau.

   O scurta marturie :Sotul meu a fumat cate 2 pachete la zii,si inca fara filtru.Oricat l-am rugat sa lase la o parte “otrava”asta nu putea sa o lase,era captivat foarte de aceasta patima.Prin patima aceasta,ne “obliga”si pe noi membrii familei sale sa “fumam”cu el,deci cea ce el arunca in vant luam si noi in plamanii nostrii.Dar el nu se sinchisea de noi….principal era ca el sa savureze.In 1980 cand prin harul D-lui am ajuns sa cunosc calea credintei,am luat in inima mea aceasta cerere:”Doamne numai Tu poti sa il faci sa se lase de fumatul acesta cu care mult ne chinuie…”Fiind emigrati in 81 in Germania,am vazut ca un pui costa 3 marci,si un pachet de tigari tot atat.I-am pus intrebarea:tu stii cati pui”fumezi”pe luna?tu stii cati sunt pe un an?exact un concediu in Romania la rudele noastre.”Se infuria enorm…vedea ca am dreptate,insa patima era lipita de el si o iubea…In 1982 incepuse sa se instaleze in stomacul lui dureri mari,el care nu era obisnuit cu boala,a devenit disperat.Durerile se inteteau,la urma s-a dus totusi la medic.Medicul a spus ca ar fii bine de el daca ar lasa fumatul la o parte,ca are un ulcer agravat…frica l-a cuprins enorm,numai de cancer sa nu auda.A venit acasa si mi-a spus ca de astazi nu mai pune in veci tigara in gura.Nu mi-a venit sa cred.Dar asa a fost.Am inteles ca rugaciunile mele spre D-nul au fost ascultate,folosindu-se de acest medic prin care i-a facut clar ce poate veni peste el.D-nul ne-a salvat,de chinul acesta,sa nu mai tragem in noi fumul patimei lui.Atunci el a inceput sa dispretuiasca tigara,si sfatuia pe oricine sa se lase de fumat cum a facut si el.Insa el nu stie ca rugaciunile pentru el,indurarea lui D-zeu,l-a eliberat.Sfatuiesc pe surorile care au soti necredinciosi,si care le chinuiesc cu acest fum otravitor,sa se aplece inaintea D-lui,cu rugaciuni,si El poate lucra.

 3. fr.Adi ne-a trimis un mesaj : eu n-am fumat niciodată……….
  și știu că diavolul va bate la ușă cu același ispititor păcat, din care te-ai înfruptat și altădată, dar care la urmă ți-a dat lăstari de amărăciune, suferință și tristețe……apoi, dezamăgirea te va purta tot mai departe de DOMNUL, și nu vei mai avea puterea pocăinței…căci trebuie spus, că satana a cerut să fim cernuți ca grâul…și ce vom face? sfaturi? nu….deja cunoaștem…..dar îl iubim cu-adevărat pe DOMNUL VIEȚII? cum să nu….câtă amăgire și autoînșelare…..
  când avem armele luminii, puterii și biruinței DOMNULUI, oare nu-L necinstim întorcându-ne și hrănind omul cel vechi, pe care DOMNUL ISUS l-a așezat mort, neputincios pe crucea suferințe SALE?

  Unde e ?ascultarea, înfrânarea poftelor, bucuria mântuirii, pacea care întrece orice pricepere, evlavia, răbdarea în încercare, dragoste păr. părtășia intimă cu DOMNUL ISUS, dorința fierbinte de a fi cu EL, ca EL, arătându-L lumii acesteia pierdute, care are nevoie de salvare, de mântuire!?! dacă noi nu suntem izbăviți de vechile păcate ce ne dau târcoale, cum îl vom arăta lumii pe HRISTOS DOMNUL? ÎNFRÂNT? NEPUTINCIOS?

  noi, care-am făcut un legământ sfânt prin sângele jerfei SALE să ne mai amestecăm cu ce este lumesc, firesc, pământesc, carnal? unde este strigătul biruinței adevăratului ucenic al DOMNULUI?
  să-i dăm satisfacție celui rău, marele pârâș, care nu scapă nici-o ocazie să terfelească frumosul și neprețuitul nume ce ni s-a dat!?!, de creștin, ce va fi încoronat cu însăși slava cerească, oglindindu-se în lumina nepieritoare a TATĂLUI CERESC și a MIELULUI PREASFÂNT?
  oare e puțin lucru că am fost salvați ptr veșnicie, dacă desigur păstrăm pânâ la sfârșit nădejdea cu care ne lăudăm și ne păstrăm vasul în sfințenie, neîntinați de lume…….
  nimic nu este cu neputință celui ce crede….da, biruința e a noastră, căci DOMNUL ÎNSUȘI va lupta ptr noi….să nu ne lăsăm dar, doborâți, când mai este atât de puțin de mers prin valea umbrei morții…….fară încercare nu e salvare…..fără ispită nu e mântuire….
  pare ciudat, dar noi știm că aspirațiile noastre nu sunt privite cu îngăduință de satan, care va încerca până la ultima fărâmă de viață să ne piardă, să ne lepădăm de CEL SFÂNT………..
  din păcate, înțelegem mental care e rostul și datoria noastră, ca menire și țintă, dar în mod practic falimentăm….
  și asta, ptr că nu mai suntem atrași de frumusețea și minunata părtășie cu DOMNUL și cei iubiți de EL……….
  să ne întoarcem azi, acum, plini de smerenie și umilință înaintea tronului SĂU de har și să-i spunem cu sinceritate că dorim un nou început, o reînoire a sentimentelor, curățite prin DUHUL SFÂNT, în așa fel încât să fim plăcuți DOMNULUI perseverenți și statornici în slujire, aducând roade în neprihănire, spre slava și cinstea DOMNULUI ISUS………
  cu mult drag, un frate care, ca și dvs. trece prin încercări și dorește să fie biruitor, prin puterea și tăria dragostei DOMNULUI ISUS !

 4. Cantemir spune:

  La fiecare ora este diagnosticat un amarat cu cancer la plamani, care are in plus sanse minime sa mai prinda urmatorul Craciun, si tot la fiecare ora este inmormantat altul, tot de cancer la plamani:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/11/22/cancerul-la-romani/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.