Sportivi români convertiti la credintă (Daniel Zafiris,Talida Tolnai,etc.)

Spread the love

 

Zafiris prezafirisdică pentru Biserica Evanghelică

Cazul lui Daniel Zafiris este unul spectaculos. Fostul atacant al echipei Petrolul Ploiești a spus brusc adio fotbalului. Avea doar 28 de ani şi se hotărâse să înceapă o nouă viaţă, cea a credinţei, prin intermediul Bisericii Evanghelice. Nimeni nu l-a putut determina să se răzgândească. ”Câteodată, Dumnezeu îi alege pe unii oameni pentru anumite lucrări speciale, care necesită un preţ ce trebuie plătit. Şi cred că asta a fost şi în cazul meu. Aşa am simţit eu, o chemare din partea lui Dumnezeu”, a explicat ”Zafi”, care, la despărţirea de fotbal, a oferit replica: ”Viaţa fără Dumnezeu este ca un meci de fotbal fără minge”.

Talida Tolnai îl mărturiseşte pe Dumnezeu pe Facebooktalida

Handbalista Talida Tolnai (34 de ani) face parte din cultul creştin după Evanghelie. Portarul echipei naţionale a României îşi mărturiseşte credinţa constant, pe contul său de Facebook. ”Am fost îmbrăcată cu Duhul Sfânt şi acest lucru m-a determinat să închei un legământ cu Dumnezeu, mai exact pe 22 iunie 2008, a fost momentul în care am hotărât să intru în apa botezului și să fiu botezată în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”, a declarat, pentru flacarainchinarii.ro, Tolnai.

Coleg cu Kaka, Lucio, Mary Jo Fernandez sau Michael Chang

În 2005, împreună cu mai mulţi colaboratori, Zafiris a reuşit să tipărească, în premieră mondială, ”Noul Testament pentru sportivi”. El lucrează la un alt proiect de anvergură, ”Biblia pentru sportivi”, care este traducerea exactă a scripturilor şi la care sunt adăugate poveştile unor sportivi de renume, care au ales să facă ”totul în numele credinţei”. La Biserica Evanghelică au aderat, printre alţii, câţiva dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii: Kaka (la un pas de paralizie după un stupid accident suferit la 17 ani, brazilianul şi-a revenit miraculos şi a pus această minune pe seama Divinităţii. Pe sub echipamentul de joc poartă un tricou pe care, de obicei, este inscripţionat mesajul ”I belong to Jesus” – ”Îi aparţin lui Iisus”). Lucio, Ze Roberto, Taffarel, Jorginho, fostul mare baschetbalist David Robinson, fosta jucătoare de tenis Mary Joe Fernandez şi Michael Chang, atletul Jonathan Edwards, campion mondial si olimpic la triplu salt fac parte din secta amintita.

Împotriva divorţului şi a curvieisport-mutu-fumeaza.jpg

Neoprotestanţii condamnă vehement divorţul, lucru cu care s-a confruntat şi Adrian Mutu. Fotbalistul Petrolului s-a despărţit de prima sa soţie, Alexandra Dinu, cu care are şi un copil, pe Mario.

”Noi credem şi mărturisim că Dumnezeu urăşte divorţul (Maleahi 2:16). Divorţul încalcă scopul lui Dumnezeu cu privire la familie (Gen. 2:24; Matei 19:6; Marcu 10:9)”, este convingerea creştinilor după Evanghelie.

Prin trecerea la această credinţă, ”Briliantul” a trebuit să renunţe la escapadele nocturne. Creştinii după Evanghelie nu tolerează relaţiile extraconjugale: ”Noi credem şi mărturisim că preacurvia şi curvia, orice relaţie sexuală incestuoasă și orice formă de imoralitate sexuală (Matei 5:27-30) sunt păcate şi o urâciune înaintea lui Dumnezeu (Levitic 18:6-30; 1 Cor. 6:15-20; 1 Tes. 4:3-6; Evrei 13:4)”.

Cărţile de căpătâi ale ”Briliantului”

Dedicaţi total citirii Bibliei, creştinii după Evanghelie dispun de o paletă largă când vine vorba de lectură. Printre autorii cei mai consacraţi în rândul protestanţilor şi neoprotestanţilor se regăseşte şi Richard Wurmbrand. Născut în Bucureşti, de origine evreu, Wurmbrand este un simbol al acestor confesiuni religioase.

Scriitorul, decedat în 2001, a fost un pastor luteran, care a ispăşit 14 ani de temniţă comunistă, pentru convingerile sale religioase. Printre scrierile lui Wurmbrand se numără lucrări celebre, precum ”Cu Dumnezeu în subterană”, ”Strigăturl bisericii prigonite”, ”De la suferinţă la biruinţă” sau ”Predici în celula singuratică”.

De asemenea, Adrian Mutu poate urmări şi imagini video dedicate lui Richard Wurmbrand. Fostul predicator a fost subiect de desene animate, dar şi protagonistul câtorva episoade din celebra serie ”Memorialul Durerii”, de la TVR.


Din rândul autorilor evanghelici de peste hotare, Mutu se poate delecta cu operele lui Josh McDowell. Una dintre lucrările celebre ale scriitorului american este ”Mai mult decât un simplu tâmplar”.

Tot din SUA vine şi romanul ”Când cerul plânge”, de Ted Dekker, o poveste din al doilea război mondial, care îl are în centrul atenţiei pe Jan Jovici, un soldat din Bosnia.

Cine sunt Creştinii după Evanghelie

mutuu

În cantonamentul Petrolului din Slovenia, Mutu s-a rugat în piscină.

Cultul Creştin după Evanghelie este o grupare creştină neoprotestantă, cunoscută în lumea anglo-saxonă ”Adunări frăţeşti”. Cultul Creştin după Evanghelie este condus de ”prezbiteri” sau de ”sfatul de fraţi” (sfatul bătrânilor).

Bisericile Creştine după Evanghelie sunt denumite şi ”adunări”.

Acest cult a apărut în România în secolul al XIX-lea, în Transilvania, pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar.

”Noi credem şi mărturisim că Biblia sau Sfânta Scriptură este Cuvântul lui Dumnezeu, inspirat plenar şi verbal, care a fost scris de oameni călăuziţi de Duhul Sfânt”, suţin neoprotestanţii.

Spre deosebire de creştinii ortodocşi, evanghelicii nu au preot, ci predicator. De asemenea, nu au icoane şi nici lumânări.

Creştinii după Evanghelie nu îşi botează copiii în pruncie, ci la maturitate, exemplul pe care aceştia îl urmează fiind chiar Iisus Hristos.

Religia lui Mutu are predicatori

Religia lui Adi Mutu are predicatori, în loc de preoți

”Noi credem şi mărturisim că Botezul noutestamental este mărturia unui cuget curat (1 Petru 3:21) al celui credincios că a crezut în Domnul Isus Cel răstignit, îngropat şi înviat, şi că, prin credinţa în Cristos, s-a făcut una cu El în moartea faţă de păcat şi în învierea la o viaţă nouă (Rom. 6:1-11). Botezul este, de asemenea şi un semn al părtăşiei şi identificării celui botezat cu Trupul vizibil al lui Cristos, biserica locală (F. Ap. 2:41-42; 1 Cor.12:13). Botezul noutestamental se face prin scufundare (F. Ap. 8:36-39). Noi nu credem că botezul în apă poate mântui, pentru că mântuirea este numai lucrarea Atotputernicului Dumnezeu făcută la cruce prin Fiul Său Isus Cristos (Rom. 5:9-10) şi dusă la îndeplinire prin puterea Duhului Sfânt în cel care a crezut (Tit 3:5)”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Bisericii Creştine după Evanghelie ”Antiohia”.
stire preluata de pe sportnews

citate,insulaekkelsia

Comentarii

  1. Amintesc aici si de Florin Popa, gimnast.

    1. multumesc … Putem amintii si de Alin Jivan…Mie mi se pare un mare har sa vad oameni care il marturisesc pe Domnul Isus si vin la o noua viata, lasand lumea si pacatul.Unii poate le vad fara mari semnificatii dar pentru mine sunt minuni si binecuvantari de care ma bucur.Cred ca legamantul cu Manatuitorul este ceva ceresc ceva cu mare semnficatie acolo sus 🙂

  2. ileana maria spune:

    Creștini după Evanghelie nu este sectă, este un cult crestin ca si toate celelalte( ortodox, catolic, baptist, penticostal etc). A fost si este recunoscut si acceptat in Romania. Este un cult crestin neoprotestant.Bravo
    Mutu.

  3. Alex spune:

    Nu este o secta, ci un cult cum sunt Penticostalii si Baptisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.