Test:Sunteti o persoana buna ? (video )

Spread the love

Exodul (Iesirea) 20
1. Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte si a zis:

2. “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei.

3. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

4. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.

5. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,

6. si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

7. Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau; caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui.

8. Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti.

9. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.

10. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.

11. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o.

12. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau.

13. Sa nu ucizi.

14. Sa nu preacurvesti.

15. Sa nu furi.

16. Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau.

17. Sa nu poftesti casa aproapelui tau; sa nu poftesti nevasta aproapelui tau, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici magarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tau.

Comentarii

  1. Virgil spune:

    Drumul catre CREDINTA ADEVARATA, e lung si anevoios,cu multe ispite,esti inconjurat de rautati si ura,de invidie si gelozie,de minciuna…e greu dar nu imposibil !Deocamdata sunt la prima treapta,sunt constient ca am mult de munca dar nu dau inapoi,am pacatele si greselile mele,dar incerc in fiecare zi sa-mi cresc credinta si dragostea fata de DUMNEZEU. Stiu,simt si vad,dragostea lui DUMNEZEU fata de mine si cei dragi mie,ii simt prezenta in tot ceea ce fac si nu am cuvinte SA-I MULTUMESC PT TOATA LUCRAREA FATA DE NOI ! DOMNUL SA FIE CU TINE ! DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE PE TINE SI CEI DRAGI ! SANATATE SUFLETEASCA SI TRUPEASCA,DOMNUL SA VA DARUIASCA ! O seara frumoasa , cu pace si liniste,intelegere si iubire in familia ta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.