Trist dar adevarat :Uneori uitam cele mai importante lucruri!

Spread the love

O legenda spune ca o femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus:Intra si ia tot ceea ce iti doresti,

dar sa nu uiti ceea ce-i mai important.

Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important.
Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce.Vocea misterioasa i-a vorbit din nou:
“ Ai doar 8 minute!”
Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis.
Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna.
Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna.

La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu:
,, Nu uita ce e cel mai important!”      [-o<

Si cele mai importante sunt

valorile spirituale,

familia si copiii,

viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om.

In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat

uitam de ceea ce e mai important. 🙁

Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul:

“ Bogatia sufletului.”
Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.
Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important:
Bogatia sufletului!”(CLIC)

Comentarii

 1. Doamne, mereu uitam cite ceva .Insa a uita propriul copil pentru a tine in miini aur sau argint inseamna a-ti uita propria viata ..si pentru mine copii nostri sunt bogatia noastra ,tot ce inseamna viata pe pamint .Cine citeste aceasta legenda cred ca va mai pune o caramida la constructia propriei intelepciunii. Va admir si va imbratisez cu drag.

  1. Cred ca exista doua extreme :ai uita pe copii,ai neglija sau ai iubii foarte mult facand din ei idoli.
   E greu de multe ori sa zicem “copiii nostri”
   caci defapt ei nu sunt ai nostri,SUNT AI DOMNULUI ,ei doar vin prin noi si cand vom intelege aceasta atunci in orice situatie a vietii ne va fi mult mai usor…..Multa binecuvantare fr.Vasilescu Tinca

 2. De fel nu raspund la replici . Nu sunt”frate” sunt femeie .Eu am facut comentariu la legenda ,dumneavoastra ati tinut neaparat sa ma puneti la punct .Credeti-ma sincer stiu ca noi toti suntem ai lui Dumnezeu. Noi fiind de la domnul si copii nostrii la rindul lor sunt tot de la Dumnezeu, cum de altfel tot ce exista vazut sau nevazut de acolo izvoraste. Credinta ortodoxa pune accent foarte mare pe IUBIRE ,dumneavoastra nu va iubiti copii si semenii ? Mult mai usor ne va fi atunci cind vom intelege iubirea lui Isus Hristos si nu vom critica pe cel care a avut ca intentie ginduri frumoase la adresa celui care posteaza . Feriti-va de a deveni habotnici si de a incurca lucrurile.Sincer,eu nu idolatrizez pe nimeni insa iubesc toata creatia ,este mare diferenta.Pace,lumina ,binecuvintari si iubire.

  1. Stimabila doamna Tinca,
   imi cer scuze ca nu m-am facut inteleasa….
   Nu m-am referit la dv personal,nici gand,mai ales ca nici nu va cunosc…
   Ma bucur ca iubiti natura,creatia…
   Va multumesc pentru toate urariile si pentru aprecieriile dv.
   Va doresc multa sanatate atat dv.cat si celor dragi .
   Sper sa va placa colectia din folclorul romanesc care am pus-o azi pe blog 🙂

 3. mihaip3000 spune:

  Adevarul e ca auzim pilde, snoave, legende si alte lucruri asemanatoare…Si incercam sa le gasim rostul, cand nu exista rosturi si sensuri cand nu exista sensuri! Domnul Iisus Christos atunci cand a vorbit in pilde, a vorbit despre intamplari reale, pe care El le vazuse in toata lumea in acei ani de la Creatie…Tot ce El a spus au fost lucruri reale…Intamplari vazute de El in 5000 de ani…Nu ne-a povestit aiureli nascute in minti patrunse de vin…. Ci despre oameni adevarati si cu probleme adevarate!…
  Ar trebui si noi sa tinem cont de aceste lucruri! Exista atatea legende in Crestinism, incat orice om care sta doua clipe sa analizeze nu mai crede in nimic! Nu in Crestinism! Eu cred! Stit de ce doamna Tinca? Pentru ca nu mai cred in povesti! Pentru ca cred intr-un Om: Isus! Restul sunt basme si aiureli!

  1. Nu am inteles exact la ce te referi dar eu din aceasta legenda am invatat multe ,cred ca as mai scrie cateva articole numai din invaturiile ei….Acum n-am timp 😉

 4. mihaip3000 spune:

  Fara legende! Doamna are perfecta dreptate!

 5. magdamolling spune:

  1 TIMOTEI 6;7-11,este cuvantul lui D-zeu ,nu este el un ADEVAR PUR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.