Vrem să cumpărăm un spatiu.Află de ce!Fii alături de noi, implică-te!

Spread the love

Povestea noastră ar putea fi scrisă într-o carte cusută cu fire de aur.

Am încercat să facem un mic rezumat pe site-ul https://insulaekklesia.ro/o-poveste-de-viata-in-care-poti-sa-fi-si-tu-o-piesa-importanta/   in care ne-am deschis inima către voi pentru că mulți dintre voi faceți parte din povestea noastră.

Noi suntem o familie simplă de români din Austria, binecuvântați cu șapte copilași care in anul 2003 am pus bazele unor proiecte care în timp s-au transformat în Centrul Cultural Austro – Român Graz Aripile Speranței, o asociație apolitică și areligioasă, fără finanțare din partea statului austriac sau român, care supraviețuiește cu ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Au fost peste 18 ani de voluntariat din anul 2003 și muncă zilnică pe mai multe planuri începând de la proiecte sociale și de integrare până la munca fizică prin care am mers personal în casele oamenilor și am adunat mobilă, biciclete, haine, lucruri pentru copii, etc. pentru a le depozita, ca mai apoi să le ducem în România sau să le dăm celor care erau în trecere prin Graz să le ducă ei acolo unde știau că e nevoie.

Nu a fost greu, a fost foarte greu, deoarece la început făceam totul singuri, începând de la demontatul și încărcatul mobilei până la transport și depozitare. Trebuia mereu să cerem mașină, să ne facem obligații față de prieteni, sau uneori să plătim transportul din buzunarul nostru. Aproape în fiecare weekend soțul meu mergea in România încărcat până la refuz pentru a duce aceste lucruri la orfelinate, centre de bătrâni sau familii nevoiașe.

Cu timpul ni s-au alăturat și alte persoane cu suflet mare și asta ne-a dat noi puteri și noi viziuni. Cu această ocazie dorim să le mulțumim din inimă prietenilor, colaboratorilor și sponsorilor.

Problema cu care ne-am confruntat mereu era lipsa de spațiu și după ce am plătit personal luni de zile un garaj, un inginer de la primăria Graz ne-a dat fosta școală de artă a orașului Graz, care am folosit-o gratuit o perioadă până au început renovările. Și pentru că mereu oamenii ne căutau să împrumute cărți în limba română am dezvoltat proiectele Biblioteca Interculturală în Graz si bibliotecă romaneasca in Graz ce deține 80% cărți în limba română și 20% cărți în germană, engleză și alte limbi.

Cu ajutorul oamenilor buni am reușit să închiriem un spațiu de 60 m², unde am deschis o bibliotecă și unde, într-un colț înghesuim lucruri ce le primim de la oameni care știu situația grea din România și nu numai. Mulți ne cunosc și știu de proiectul nostru de a trimite alimente și lucruri în mod constant către nevoiașii din România și nu numai, deoarece avem proiecte și în alte colturi ale lumii precum Cambodgia, sau alte țări din Africa și Asia.

Avem voluntari și prieteni care continuă să ne ajute cu donații materiale, doar că mereu ne lovim de aceeași problemă: LIPSA DE SPAȚIU.

Pe langa aceste proiecte am dezvoltat si alte proiecte cum ar fi Meditatii pentru copii, Cursuri de limba germana in Graz, Ateliere de creatie si activitati pentru copii ( limba engleza, geografia si istoria Romaniei, limba italiana, etc, etc, etc. ) Cursuri de limba romana, Consultanta si ajutor de integrare, Sprijin pentru mamici aflate in dificultati, Insotire la institutii si Workshopuri de integrare si socializare, Consultanta psihologica, juridica si familiara, Organizarea multor proiecte culturale si de prezentare a Romaniei in Diaspora si alte proiecte.

Și pentru că Dumnezeu ne-a scos câțiva sponsori în cale ne-am hotărât să cumpărăm un spațiu ca să putem dezvolta aceste proiecte.Dar desigur ca un spatiu costa enorm de aceea apelam la voi ca sa facem echipa impreuna.

Avem nevoie de sprijinul vostru in rugaciune si de idei cum sa adunam banii necesari pentru ca credem ca orice este posibil si ca impreuna putem muta muntii.

Am primit nenumărate recomandări de la instituții de stat din Austria și România, de la asociații și organizații, unde ani de zile am trimis ajutoare sau cu care am colaborat la diverse proiecte sau workshop-uri.

Știm că există oameni cu suflet mare care ne pot ajuta de aceea aducem proiectul nostru în fata dumneavoastră, pentru ca împreună să continuăm aceste inițiative.

Fie că faci o donație, fie că distribui, fie că spui și altora despre noi, toate acestea fac posibilă continuarea lucrării din Romania dar si din Austria și identificarea cu cei în nevoi, salvarea lor din sărăcie și subnutriție si ridicarea lor la un alt nivel de educatie…

Nu uita că gestul tău contează! Îți mulțumim din inimă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.